Macar Gulaş

Malzemeler (6 kişilik)
500 gr. dana kuşbaşı (iri küp şeklinde kesilmiş olacak)
250 gr. arpacık soğanı (soyulmuş fakat bütün olarak kullanılacak)
4 diş sarımsak (ince dilimlenmiş olacak)
100 gr. tereyağı 
2 adet Al Biber (kapi biber)
1 yemek kaşığı biber salçası 
1 çay kaşığı dolusu tuz 
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1/2 çay kaşığı kimyon
2 adet defne yaprağı
2 su bardağı su 

Hazırlanışı
Geniş bir tencereye tereyağını alıp, eritiyoruz. Soyulmuş ve temizlenmiş bütün arpacık soğanlarını ve ince kıyılmış sarımsakları ekleyip, sote ediyoruz. İri doğranmış kuşbaşı dana etinin tamamını ilave edip, tereyağında sote ediyoruz.Sotelenme işlemi bittikten sonra biber salçasını ilave ediyoruz.
2 su bardağı suyu ilave edip pişirmeye bırakıyoruz.
Etlerin pişmesine yakın bütün baharatları ekleyip 5 dakika daha pişirme işlemine devam ediyoruz. 

Yemeğimiz servise hazırdır. 
Afiyet olsun!

Yorumlar

Popüler Yayınlar