Tavuk Florantine


Malzemeler – 

6 Kişilik; 
6 adet tavuk göğsü
1kg ıspanak
500 gr. Mantar
500 gr. Kaşar peyniri
15. gr Hardal
Tuz
Beyaz Biber                                                                                                                                                                                                                                                                   
Hazırlanışı;
Öncelikle iç olarak kullanacağımız ıspanağı hazırlayacağız.
İrice bir tavaya sıvı yağ koyup, iyice temizlenmiş-doğranmış ıspanakları sote edeceğiz. Ispanaklar pişme kıvamına geldiğinde ince doğranmış taze kültür mantarlarını da ilave edip bir miktar daha pişirmeye devam edeceğiz. Ispanakları pişirirken yeteri miktarda tuz, beyaz biber ve 15 gr. Hardalı ilave edeceğiz. Ispanak harcımız piştikten sonra ateşten alıp, bir kenarda soğumaya bırakacağız.
İyice yıkanmış ve durulanmış tavukgöğüslerini ortadan ikiye bölüp, hazırladığımız ıspanak harcını tavukgöğüslerinin ortasına güzelce yerleştireceğiz. Üzerine de rendelenmiş kaşar peynirini koyup tavukgöğüslerini rulo şeklinde sarmalayacağız.  Rulo şeklinde hazırladığımız tavukgöğüslerini fırın tepsisine alıp, 160 derece sıcaklığa ulaşmış fırında 45 dakika pişireceğiz. 
Bu arada, tavuk pişerken tepsiye çıkan suyuna tuz, beyaz biber, 1 çay bardağı soya sos ilave ederek yavaş yavaş kaynatın. Kahverengi, muhteşem bir sos elde edeceksiniz.
Pişmiş olan tavukgöğüslerini servis tabağına koymadan bıçağı yatay bir şekilde tutarak  4 parçaya ayırın ve parçaları birbirinin üzerlerine yatacak şekilde sıralayın. Böylelikle tavuğun arasındaki ıspanakları da görsel olarak göstermiş olacaksınız. Tavukgöğüslerinin üzerine hazırladığınız koyu renkli sosu gezdirin. Garnitür olarak ta tercihen pirinç pilavı ve tereyağında sote edilmiş sebze buketini seçebilirsiniz. Afiyet Olsun

Aşçıbası Ayhan Karataş'a sevgilerimle, bu özel paylaşım için sonsuz teşekkürler!!

Yorumlar

Popüler Yayınlar