Tavuk Florantine
Malzemeler
–
6 Kişilik;
6 Kişilik;
6 adet tavuk göğsü
1kg ıspanak
500 gr. Mantar
500 gr. Kaşar peyniri
15. gr Hardal
Tuz
Beyaz Biber
1kg ıspanak
500 gr. Mantar
500 gr. Kaşar peyniri
15. gr Hardal
Tuz
Beyaz Biber
Öncelikle iç olarak kullanacağımız ıspanağı
hazırlayacağız.
İrice bir tavaya sıvı yağ koyup, iyice
temizlenmiş-doğranmış ıspanakları sote edeceğiz. Ispanaklar pişme kıvamına
geldiğinde ince doğranmış taze kültür mantarlarını da ilave edip bir miktar
daha pişirmeye devam edeceğiz. Ispanakları pişirirken yeteri miktarda tuz,
beyaz biber ve 15 gr. Hardalı ilave edeceğiz. Ispanak harcımız piştikten sonra
ateşten alıp, bir kenarda soğumaya bırakacağız.
İyice yıkanmış ve durulanmış tavukgöğüslerini
ortadan ikiye bölüp, hazırladığımız ıspanak harcını tavukgöğüslerinin ortasına
güzelce yerleştireceğiz. Üzerine de rendelenmiş kaşar peynirini koyup tavukgöğüslerini
rulo şeklinde sarmalayacağız. Rulo
şeklinde hazırladığımız tavukgöğüslerini fırın tepsisine alıp, 160 derece
sıcaklığa ulaşmış fırında 45 dakika pişireceğiz.
Bu arada, tavuk pişerken tepsiye çıkan suyuna
tuz, beyaz biber, 1 çay bardağı soya sos ilave ederek yavaş yavaş kaynatın.
Kahverengi, muhteşem bir sos elde edeceksiniz.
Pişmiş olan tavukgöğüslerini servis tabağına
koymadan bıçağı yatay bir şekilde tutarak
4 parçaya ayırın ve parçaları birbirinin üzerlerine yatacak şekilde
sıralayın. Böylelikle tavuğun arasındaki ıspanakları da görsel olarak göstermiş
olacaksınız. Tavukgöğüslerinin üzerine hazırladığınız koyu renkli sosu
gezdirin. Garnitür olarak ta tercihen pirinç pilavı ve tereyağında sote edilmiş
sebze buketini seçebilirsiniz. Afiyet Olsun
Yorumlar
Yorum Gönder