Balkabaklı Cheesecake
![]() |
Balkabaklı Cheesecake |
Malzemeler
500
gr. Balkabağı ve 200 gr. Toz Şeker (Balkabağı Püresi için gerekli malzemedir.)
200
gr. Toz şeker (ayrıca)
3
Yumurta
500
gr. Krem peyniri
300
gr. Labne peyniri
2
Paket Burçak Bisküvi
150
gr. Tereyağı
400
gr. Krema
1
Limonun Kabuğu
1
Limonun Suyu
1
Portakal Kabuğu
1
Portakalın Suyu
50
gr. Un
8
Yaprak Jelatin
Hazırlanışı
Derin bir tencerede
dilimlenmiş balkabaklarını ve 200 gram şekeri pişirelim. Püre haline getirip,
soğumaya bırakalım.
3 Yumurtayı, 200 gram şekerle iyice çırpalım. Labne
peyniri, krem peynir, krema ve unu ilave edip iyice karıştıralım. 8 Adet
jelatini soğuk suda ıslatalım. Sonra ateşte eritelim. Erittiğimiz jelatini ve
limon kabuğunu, portakal kabuğunu ve limon ve portakal suyunu ekleyelim. Böylelikle
hamurumuz hazır durumdadır.
![]() |
Kelepçeli kek
kalıbımızı alalım. Önce burçak bisküvileri toz haline getirelim.
Erittiğimiz
tereyağı ile karıştırıp, kelepçeli kalıbın dibine eşit miktarda yayalım ve
dondurucuya atalım. 15 dakika sonra dondurucudan çıkarıp, hazırladığımız cheese
kek hamurunu üzerine dökelim. 170 derece önceden ısıtılmış fırında 50 dakika
pişirelim. (Püf noktası; Cheese kekimizin kalıbının kelepçesini alüminyum folyo
ile kaplayıp bir tepsiye oturtalım. Biraz su ekleyelim. Böylelikle cheese kek
pişerken çatlamayacaktır.) Soğuduktan sonra şok dondurucuya atalım.
Buzdolabında 1 gün
beklettiğimiz cheese kek tatlımızın üzerine püre haline getirdiğimiz bal
kabağını yayalım. Böylelikle Balkabaklı Cheese Cake servise hazırdır. 16 Eşit dilim olarak servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun J
Yorumlar
Yorum Gönder