Balkabaklı Cheesecake


Balkabaklı Cheesecake

Malzemeler
500 gr. Balkabağı ve 200 gr. Toz Şeker  (Balkabağı Püresi için gerekli malzemedir.)
200 gr. Toz şeker (ayrıca)
3 Yumurta
500 gr. Krem peyniri
300 gr. Labne peyniri
2 Paket Burçak Bisküvi
150 gr. Tereyağı
400 gr. Krema
1 Limonun Kabuğu
1 Limonun Suyu
1 Portakal Kabuğu
1 Portakalın Suyu
50 gr. Un
8 Yaprak Jelatin

Hazırlanışı 
Derin bir tencerede dilimlenmiş balkabaklarını ve 200 gram şekeri pişirelim. Püre haline getirip, soğumaya bırakalım.
3 Yumurtayı,  200 gram şekerle iyice çırpalım. Labne peyniri, krem peynir, krema ve unu ilave edip iyice karıştıralım. 8 Adet jelatini soğuk suda ıslatalım. Sonra ateşte eritelim. Erittiğimiz jelatini ve limon kabuğunu, portakal kabuğunu ve limon ve portakal suyunu ekleyelim. Böylelikle hamurumuz hazır durumdadır.



Kelepçeli kek kalıbımızı alalım. Önce burçak bisküvileri toz haline getirelim. 
Erittiğimiz tereyağı ile karıştırıp, kelepçeli kalıbın dibine eşit miktarda yayalım ve dondurucuya atalım. 15 dakika sonra dondurucudan çıkarıp, hazırladığımız cheese kek hamurunu üzerine dökelim. 170 derece önceden ısıtılmış fırında 50 dakika pişirelim. (Püf noktası; Cheese kekimizin kalıbının kelepçesini alüminyum folyo ile kaplayıp bir tepsiye oturtalım. Biraz su ekleyelim. Böylelikle cheese kek pişerken çatlamayacaktır.) Soğuduktan sonra şok dondurucuya atalım.
Buzdolabında 1 gün beklettiğimiz cheese kek tatlımızın üzerine püre haline getirdiğimiz bal kabağını yayalım. Böylelikle Balkabaklı Cheese Cake servise hazırdır.  16 Eşit dilim olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun J



Yorumlar

Popüler Yayınlar