Hünkar Beğendi

Hünkar Beğendi

Beğendi İçin
5 adet bostan patlıcanı 
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı un, tepeleme
1,5 su bardağı süt
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber 

Eti için
500 gr Kuşbaşı doğranmış dana eti veya arzuya göre kuzu but
2 adet orta boy soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
2,5 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Karabiber, kekik arzuya göre kimyon

Etin Hazırlanışı 
Derin bir tencerede kuşbaşı doğranmış etleri suyunu çekene kadar kavurun.
Eler yeterince kavrulduktan sonra tereyağını ekleyin.
Doğranmış soğanları tencereye ekleyin ve yağı ekleyerek kavurma işlemine devam edin.
Salçayı, sıcak suyu ve baharatlarınızı ekledikten sonra etiniz yumuşayana kadar kavurma işlemine devam edin. Pişirme işlemini takiben bir kenara soğumaya alın.

Beğendi Hazırlanışı 
Bostan patlıcanlarınızı ocakta veya tercihen fırında közleyin. Ardından kabuklarını soyun ve yaklaşık 10 dakika kadar limonlu suda bekletin.
Süzdüğünüz patlıcanları bir bıçak yardımıyla ince ince doğrayın.
Ayrı bir tavada tereyeğını hafifçe kızdırın. 
Üzerine unu ekleyerek, unun kokusu çıkana kadar kavurma işlemine devam edin.
Sütü yavaş yavaş üzerine ekleyin.Bir çırpıcı ile özellikle tel cırpıcı olması tavsiye edilir, karıştırın.
Sos kıvamına gelince hazırladığınız patlıcanları ve daha önceden rendelenmiş olan kaşarları ekleyin.
Malzemelerinizi bir tahta kaşık yardımıyla yedirin.
Servis tabağına beğendinizi alarak, pişirdiğiniz eti yerleştirin.

Sıcak sıcak servis etmeye özen gösterin.

Afiyet olsun!

Yorumlar

Popüler Yayınlar