Pastane Usulü Kazandibi
Pastane Usulü Kazandibi |
1 lt süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı pirinç unu
1 su bardağı tepeleme toz şeker
1 fiske tuz
4 yemek kaşığı pudra şekeri
Çok da zahmetli olmayan, bir o kadar da lezzetli kazandibini eminim yemeye doyamayacaksınız. 😊
Hazırlanışı
Nişasta, pirinç unu ve ve unu derin bir kaba alalım.
1 su bardağı sütü karışıma ekleyelim. Topaklanmamasına özellikle özen gösterelim ve karıştıralım.
Kalan süte toz şekerimizi ekleyelim ve tuzu koyarak kaynatalım.
Kaynattığımız sütten alıp, nişastalı karışıma bir kepçe kadarını yedirelim.
Kaynayan süte az az nişastalı karışımımızı yedirmeye devam edelim.
Kaynatıp, altını tekrar kapatalım.
Kazandibi kaplarımıza pudra şekerini yayalım.
Kapları ocak üzerine oturtarak harlı ateşte her tarafı eşit sürelerde kalacak şekilde yaklaşık 15 dakika pişirelim. Bıçak ucu yardımı ile karamelleşmeyi çek edebiliriz.
Pişme işleminden sonra kaplarımızı içi su dolu bir tepsiye alalım.
Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına alabiliriz. Yaklaşık 3-4 saat bekletmemiz yeterli olacaktır.
Arzu ederseniz vanilya da kullanabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder