Sebzeli Beşamelli Somon
Sebzeli Beşamelli Somon |
İçindekiler
Brokoli
Patates
2 dal pırasa
2-3 parça somon
Tereyağı
1 Corba kaşığı un
Dereotu
Tulum peynir
Kuru ekmek
Hazırlanışı
Brokoli ve patates küçük küçük doğranıp az diri bırakılacak şekilde haşlanır. 2 dal pırasa az zeytinyağında minik minik doğranıp sotelenir. Sebzeler bir borcamda karıştırılır.
2-3 parça somon fırında çok kurutmadan az pişirilir. Sebzelerin içine didiklenir.
Başemal Sos için; 2 kaşık tereyağında 1 kaşık un kokusu çıkana kadar kavrulup sütle istenilen kıvama getirilir. Tuz ve karabiber ilave edilir ve sebzeler iyice karıştırılır.
Dereotlu tulum peynir, sabahtan tezgaha çıkarılan kuru ekmeklerle rondodan geçirilir.
Borcamın en üstüne güzelce yayılır.
Gelişigüel şekilde 5-6 mini parça tereyağı bırakılır ve 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder