Abant Kebabı

Abant Kebabı


Bugün aslında karnıyarığın değişik bir versiyonu olan Abant Kebabını sizlerle paylaşmak istiyorum. Karnıyarığa göre kesinlikle daha lezzetli olduğunu söyleyebilirim. Abant Kebabında et çok önemlidir. Doğru pişirme yöntemi uygulandığı takdirde et lokum kıvamında pişecektir.


Malzemeler
2 adet bostan patlıcan
200 gr. sotelik ya da yağsız kuşbaşı et
5-6 adet mantar (doğranmış)
1 kase rendelenmiş taze kaşar
2 adet domates (kabuğu soyulmuş ve küp küp doğranmış)
1 adet kurusoğan (ince doğranmış)
2 adet sivri biber (doğranmış)
1 kaşık tereyağı
Karabiber
Defne Yaprağı
Tuz

Beşamel Sos için Malzemeler

2 su bardağı süt
50 gr. tereyağı
25 gr  un(1 yemek kaşığı un)
Tuz

Öncelikle etleri bir tavaya alalım, suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim.
Daha sonra üzerine 2-3 parmak geçene kadar sıcak su ekleyelim ve soğanı da ekleyelim.
Suyunu çekene kadar pişirelim.
Pişmesine yakın tuzunu ekleyelim.
Tereyağı ve mantarını ilave edelim.
Mantarlar suyunu çektikten sonra sivri biber, domates ve baharatlarını ilave edip domatesler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Etler bir tarafta pişmeye devam ederken patlıcanlara geçelim.
Patlıcanları ortadan ikiye uzunlamasına keselim ve bol yağda eşit şekilde her tarafını güzelce kızartalım. Yağını alalım.
İşimiz kolaylaştı artık, sonuna geldik. Patlıcanların ortasını çatalla ezip sandal şekline getirelim.
Hazırladığımız harcı eşit miktarda paylaştıralım. Karnıyarığın değişik bir versiyonu olan patlıcan oturtma kesinikle daha leziz oluyor!!
Şimdi beşamel sosu yapımına geçebiliriz.
Küçük tencereye tereyağını alalım ve tereyağ eriyince içine un katıp kavuralım.
Daha sonra sütü ilave edip, top top olmasına izin vermeden hızlıca karıştırıp yoğun kıvamlı bir sos elde edelim. Tuzunu ilave edelim.
Tepsiye alalım ve ayrı bir yerde hazırlayacağımız salçalı suyu tepsiye ilave edelim.
200 derecede pişirelim.  Arzu ederseniz kaşar peyniri pişmeye yakın serpiştirebilirsiniz.

Afiyet olsun!


Yorumlar

Popüler Yayınlar