Azerbeycan Pilavı
Azerbeycan'da 68'in üzerinde pilav çeşidi vardır ve Azerbeycan mutfağında pilava kuru meyve ilave edilmektedir. Bizlerin ise ağız tadına genelde uymuyor yanı sıra bazı boyalar da kullanılabiliyor. Pirinç olarak ise normal pirinçten çok Amerikan pirinci tüketiliyor.
Malzemeler
400 ge. pirinç (ayıklanarak ıslatılıp, yıkanmış)
150 gr. tereyağı
1 bağ dereotu (ince kıyılmış)
Tuz
1 lt et suyu
300 gr. iç bakla (taze ve kuru içi çıkarılmış)
150 gr soğan ince kıyılmış
Hazırlanışı
Malzemeler
400 ge. pirinç (ayıklanarak ıslatılıp, yıkanmış)
150 gr. tereyağı
1 bağ dereotu (ince kıyılmış)
Tuz
1 lt et suyu
300 gr. iç bakla (taze ve kuru içi çıkarılmış)
150 gr soğan ince kıyılmış
Hazırlanışı
- İç baklaları kendi dış kabuğundan ayıklayıp çıkarın.
- Pilavı yapacağınız tencerenin içine yağı koyup kızdırın.
- Soğanı koyup biraz yumuşadığı zaman baklayı koyup 1 dk kevgir ile karıştırarak suyunu koyup kaynamaya bırakın.
- Baklalar piştikten sonra pirinci, tuzu koyup 1 dk. kadar kaynatıp ağır ateşe alın.
- 5 dk. ağır ateşten sonra üzerine dereotunu serpiştirin, geniş bir tepsiye alt üst çevirerek dinlendirip karıştırın ve servis edin.
Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder