Profiterol Mutluluk Tarifi


Profiterol yapımı biraz zahmetli ve anlatılması uzun gibi gözükse de hem yapılması keyifli hem de sevdiklerimizi ödüllendirmenin güzel bir yolu.


Malzemeler Profiterol Hamuru İçin 
2 su bardağı su
100 gr. tereyağı
1/4 çay yemek kaşığı tuz
1,5 su bardağı un
4 adet yumurta

Kreması için
2 su bardağı süt
1 adet vanilya çubuğu
2 adet yumurta sarısı
6 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 yemek kaşığı tereyağ

Çikolata Sosu için
220 gr bitter çikolata
200 gr. krema

Profiterol Hamurunun Hazırlanışı: 

  • Suyu bir tencereye alın. Tuz ve tereyağını ekleyerek eritin.
  • Unu eleyin ve hamur kıvamına gelene kadar tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın. Unun topak topak kalmamasına özellikle önem gösterin.
  • Katı bir hamur halini alan karışımınızı ocaktan alın ve soğuması için oda sıcaklığında bekletin.
  • Oda sıcaklığında soğumaya bıraktığınız hamura,  yumurtaları teker teker kırarak ekleyin ve bir mikser yardımıyla karıştırın. 
  • Yumurtaların tamamı eklendiğinde hamurun yumuşak ve krema torbasına sıkılabilir kıvamda olmasına dikkat edin.
  • Hazırladığınız hamuru krema sıkma torbasına aldıktan sonra tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Hamur toplarınızın ufak boyutlarda sıkılması önerilir.
  • 180 derece fırında, fırın kapağını açmadan yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.

Kremanın hazırlanışı: 

  • Çubuk vanilyayı ortadan ikiye kestikten sonra içinde kalan çekirdekleri öz kısmını bir bıçak yardımıyla kazıyın.
  • Krema yapımında kullanacağınız sütü bir tencereye alın. Vanilya özünü ekleyerek yaklaşık 3-4 dk. kadar kaynatın.
  • Ayrı bir kap içerisinde toz şeker ve yumurta sarılarını bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.
  • Süt ile yumurta sarılı karışımı birbirine ılıştırdıktan sonra tencereye alın.
  • Elenmiş un ve nişasta eklediğiniz harcınızı topaklanmayacak şekilde karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Kremayı ocaktan alın ve tereyağı ilave ettikten sonra bir mikser yardımıyla çırpın.

Fırından çıkardığınız profiterol hamurlarınızı ikiye ayırarak yahut bir enjekte yardımı ile krema ile buluşturun. Hazır durumda olan profiterolleri servis tabağınıza alın.

Çikolata Sosu:

  • Küçük parçalara ayırdığınız bitter çikolatayı bir sos tenceresinde krema ile tamamen eriyene kadar karıştırın.
  • Ocaktan alıp 2-3 dk. kadar soğuttuktan sonra profiterol toplarınızın üzerinde gezdirin.
  • Porsiyonladıktan sonra sevdikleriniz ile afiyetle yiyebilirsiniz!
Not: Profiterollerin üzerindeki çikolata sosunu servis edilmeden kısa bir süre önce dökerseniz, hamuru yumuşamamış ve en lezzetli şekilde servise sunmuş olursunuz.









Yorumlar

Popüler Yayınlar