Lokma Tatlısı

Malzemeler
1 kg un
50 gr. maya
Toz şeker (1. çorba kaşığı)
1 çay kaşığı tuz
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 kg çiçek yağı
5 su bardağı su

Hazırlanışı 
Tencerenin içine şekeri, suyu, limonu koyup ateş üzerinde kaynatın. Üzerine gelen köpüğünü alın ve soğutun.
Dibi oval bir tencerede veya benzer bir kapta un, maya, toz şeker ve zeytinyağını koyup içine ılık su ilave edin. İyice karıştırın.
Ilık bir yerde kabarmaya bırakın. Kabarınca tekrar karıştırın.
Hamurun çok ince veya çok kalın olmamasına, ekmek hamurundan daha ince olmasına özen gösterin.
Kabaran hamuru, yapın içine batırılmış bir kaşıkla fındık büyüklüğünde koparıp, kızgın çiçek yağına atın. Kızaran lokmaları yağdan çıkarın. Soğuk şuruba atın.
İki dakika sonra bir kaba çıkarıp servis yapın.

Afiyet olsun!

Yorumlar

Popüler Yayınlar