Ayran Aşı Çorbası- Erzurum Yöresi
Şöyle sıcacık bir çorba kış aylarının vazgeçilmezi, oldukça da sağlıklı bir alternatif.
Eruzurum Yöresi ayran aşı çorbası en geleneksellerden. Geleneksel mutfağı unutturmamak da oldukça önemli.
Ayran Aşı Çorbası - Erzurum Yöresi |
Malzemeler
1.5 bardak aşurelik buğday
2 kase yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 orta boy soğan
3 kase kadar su
Aş otu (Taze kişniş)
Hazırlanışı
- Aşurelik buğday önceden ıslatılır
- Buğday tencereye alındıktan sonra kaynatılır ve pişirilmeye bırakılır.
- Başka bir kasede yoğurt ve un çırpılır ve kaynayan tencereye ılıştıra ılıştıra eklenir. Yoğurdun kesilmemesi için bu işlem önemlidir. Biraz daha kaynama işlemi devam ettirilir.
- Ayrı bir yerde tereyağ ve ince ince kıyılmış soğan pembeleşinceye kadar kızartılır ve kaynayan tencereye eklenir.
- Sonrasında ise aş otu (kişniş) ilave edilir.
- Bir iki taşım daha kaynatıldıktan sonra servise hazırlanır.
Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder