Fırında Makarna

Fırında Makarna


Malzemeler
Yarım paket fırın makarna
2 yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı un
2,5 su bardağı soğuk süt
Tuz
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı:
Makarnalar bol tuzlu su içerisinde haşlanır.
Makarnalar süzgeç yardımıyla süzülerek üzerinden su gezdirilir.
Beşamel sos hazırlamak için bir tencere içerisinde 2 yemek kaşığı tereyağı eritilir ve üzerine 1,5 yemek kaşığı un ilave edilir. Karıştırılarak kavrulma işlemi tamamlanır.
Üzerine 2,5 su bardağı süt ilave edilir  ve topaklanmayacak şekilde hızlıca karıştırılarak kaynatılır.
Beşamel sos kaynadıktan hemen sonra tuz eklenir ve ocaktan alınır.
Makarnanın yapılacağı fırın kabı yağlanır ve makarnanın yarısı kaba koyulur.
Üzerine hazırlanan beşamel sosun yarısı dökülür ve sos karışıtırılarak makarnaya yedirilir.
Makarna ile kalan sos eklenir.
Sos bir spatula yardımıyla güzelce karıştırılır ve üzeri düzeltilir.
Rendelenmiş olan kaşarlar üzerine ilave edilir ve önceden ısıtılmış fırında 180 dereceye fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Pişirilen kolay fırın makarna oda ısısında ılındıktan sonra servis edilir.

Afiyet olsun!





Yorumlar

Popüler Yayınlar