Sebzeli Mantar Çorba


Sebzeli Mantar Çorbası


İçindekiler

3 yemek kaşığı tereyağı 
1 adet patates
1 kase mantar
1 adet kırmızı biber
3 yemek kaşığı un 
1 çay bardağı süt
Sıvıyağ
Tuz 
Su 

Hazırlanışı 

Öncelikle bir kase kültür mantarını ince ince doğrayarak çorba yapımına başlayabiliriz.
Tereyağını bir tencerede erittikten sonra üzerine unu ekleyelim ve unu kokusu cıkana kadar kavurma işlemine devam edelim.
Ayrı bir yerde patatesi küp küp doğrayalım. Kırmızı biberin iç çekirdeğini çıkaralım.
Geniş bir tavada önce sıvıyağ gezdirelim.
Üzerine ince ince doğradığımız mantarları, patates ve kırmızı biberleri ekleyelim ve biraz kavuralım.
Tencerede unu kavurduktan sonra üzerine soğuk su ekleyelim.Sütü ekleyip üzerine sıcak su ilave edip, kaynatalım.
Çorba suyu kaynadıktan sonra soteledeğimiz mantarlı karışımı ilave edelim.
Çorbanın kıvamına göre üzerine sıcak su ilave edebiliriz.
Tuzunu ekleyerek,çorbamızı pişirmeye alalım.
Çorbamız kaynayıp kıvamını alınca, servis kasesine alalım.

Aifyet olsun!

Yorumlar

Popüler Yayınlar