Peynir Soslu Ispanaklı Mantarlı Strudel



Strudel Hamuru- İçindekiler.
125 gr. erimiş tereyağı
3 su bardağı un
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 çay bardağı su
Tuz

Ispanaklı Mantarlı Strudel İç Malzemesi
400 gr. ıspanak
100 gr. mantar
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber

Peynir Sos İçin Malzemeler
1 su bardağı süt
hazır krema (yarım su bardağı)
200 gr. rende beyaz peynir
4 adet ince kıyılmış taze soğan 
Yarım bağ ince kıyılmış dereotu 
Karabiber 
Tuz 

Strudel Hamurunun Hazırlanması 
Un, sıvıyağ, tereyağı, tuz ve yumurtayı yoğurun. Yavaş yavaş su ekleyip elinize yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın ve hazırladığınız hamurun üzerini temiz bir tülbent ile kapatarak buzdolabına koyun. Yaklaşık yarım saat dinlendirin.

Dinlenen hamuru iki eşit parçaya bölerek, yufka şeklinde açın üzerine yağ sürün. İkinci hamurumuzu yine yufka şeklinde açarak üzerine koyun.

Mantarlı Ispanağın Hazırlanışı 
Tavaya bir miktar sıvıyağ koyun. Küp şeklinde doğranmış kuru soğanı kavurun.
Mantarları ilave ederek, onları sote edin. İyice ayıklanmış ve temizlenmiş ıspanağı ilave edin ve bir miktar sote etmeye devam edin. Daha önce hazırladığınız mantarlı ıspanağı yufkanın üzerine koyarak hamuru rulo kıvamında sarın. Üzerine yağ sürerek, 170 derecede fırınlayın.

Peynir Sosunun Hazırlanışı
Peynir sosu için bir kenara alınan malzemeler, tencereye alınır ve pişirilir.
Kaynamaya başlayan sosun altı söndürülür. Biraz soğuduktan sonra bir blender yardımı ile çırpılıp, sos haline getirilir.

Elde edilen sos fırından çıkarılan çıtır ıspanaklı, mantarlı strudel üzerine piyano çalar edasıyla gezdirilierek misafirlere sıcak sıcak sunulur. 😊

Afiyet olsun!






Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar